Let op! Word geen luiaard

Let op! Word geen luiaard. U kunt enorm veel besparen op uw vaste lasten bij Overstappen.nl. Vergelijk en bespaar op energie, verzekeringen en internet, bellen en tv. Luiaards slapen een groot gedeelte van de dag.

In Nederland zijn er nog veel te veel ‘slapers’. Zij blijven zonder dat ze het door hebben jaren lang bij dezelfde leverancier. Niet goed voor de portemonnee. Slapers betalen slaperstarieven. Zij maken geen gebruik van de voordelen die overstappers wel hebben.

Zorg dat u geen ‘sleeper’ wordt. Word wakker en bespaar honderden euro’s per jaar. Een luiaard ziet de wereld op zijn kop. Zorg dat u alles wel helder blijft zien.
Bedankt, ik blijf nog even een dutje doen.


Opmerkelijk nieuws voor de kankerbestrijding. De manier om borstkanker te voorkomen en genezen komt wellicht uit de vacht van een luiaard. Dit grappige en slome beest is altijd een beetje het lachertje van het dierenrijk geweest (zie de luiaard in de Ice Age films), maar hij blijkt slimmer in elkaar te zitten dan tot nu toe gedacht.

Onderzoekers van het Smithsonian Tropical Research Institute in het Midden-Amerikaanse Panama zijn druk bezig om het regenwoud in kaart te brengen. Ze willen uiteindelijk weten precies welke planten en bomen daar groeien. Ze hopen dan ook de eventuele geneeskrachtige werking van planten in beeld te kennen.

Maar waarom beperken we ons tot de plantenwereld? Waarom onderzoeken we niet ook de vacht van sommige dieren op een potentiële geneeskrachtige werking? Dat vroegen de biologen zich af en deden een experimentje. Ze kamden op goed geluk een paar luiaards en vonden in zijn ruwe vacht liefst 84 verschillende schimmels en bacteriën. Die werden op een kweekje gezet en getest op hun uitwerking op bepaalde ziektekiemen.

Het was een geweldige ingeving, want de resultaten waren spectaculair. De gecultiveerde schimmels werken tegen de malaria parasiet en de ziekte van Chagas. Maar ook tegen MCF-7 cellen, die borstkanker kunnen veroorzaken. Daarmee heeft het de potentie om uit te groeien tot een medicijn tegen deze ziekte. Ook kan uit schimmels in de vacht een nieuw antibioticum worden gemaakt waartegen bacteriën nog niet resistent zijn.

De grote vraag is of alle luiaards deze schimmels bezitten, of slechts de exemplaren uit het Soberanía Nationaal Park waar de mensen van het Smithsonian hun werk doen. Meer onderzoek is dus nodig, zo valt uit het onderzoeksrapport op te maken, dat werd gepubliceerd in de database PlosOne.

Ze krijgen weinig energie van de planten die ze eten, en zo vallen ze minder op voor andere wezens die ze kunnen storen. Nu heeft de luiaard erg weinig natuurlijke vijanden. De drietenige luiaard wordt door de harpij, een roofvogel, belaagd. Omdat de luiaard zo langzaam (en voorzichtig!) beweegt, valt hij bijna niet op tussen het dichte bladerdak. Luiaards kunnen zo voorzichtig bewegen zonder dat ze een blaadje laten bewegen!
Luiaards hangen veelal in de boom, maar komen hieruit om hun behoefte te doen. Dit doen ze gemiddeld één keer per week. Op de grond is een luiaard nog trager dan in de bomen. Hij is dan ook het meest kwetsbaar voor aanvallen van andere dieren.
Er zijn twee soorten luiaards: de tweevingerige luiaard en de drievingerige luiaard. De naam slaat op het aantal vingers wat aan de handen zit. Aan de voeten zitten bij beide soorten drie tenen.
Tijdens een regenperiode lijkt het soms of de luiaard een groene gloed over zijn vacht heeft. Deze gloed ontstaat door algen die dan in de vacht leven. De luiaard maakt dankbaar gebruik van deze vorm van camouflage.
Antwoord
Antwoord
Antwoord
Antwoord
Antwoord
Antwoord
Antwoord
Antwoord
Antwoord

Voordelig


Voordeliger dan direct bij de aanbieder. Overstappen.nl zorgt er voor dat u de beste en scherpste aanbiedingen krijgt. Wij onderhandelen dagelijks met verzekeraars, leveranciers en providers.

Gemakkelijk


Via Overstappen.nl kunt u gemakkelijk binnen een paar minuten overstappen naar een andere leverancier/aanbieder. U vult uw gegevens in onze vergelijker in en u ziet direct een top 3 gebaseerd op uw persoonlijke situatie en wensen.

Nooit meer teveel betalen


Betaal tot wel € 1450 minder per jaar. Leveranciers/aanbieders geven enorm hoge welkomstkortingen, actietarieven of andere gratis extra’s. U kunt hier ook van profiteren als u overstapt via Overstappen.nl. Wij bieden vaak exclusieve kortingen die u alleen ontvangt als u via onze website overstapt.